Hospice en vrijwillige terminale thuiszorg Woerden.

Bloemengroet ter gelegenheid van 15 jaar hospice

Vrijwilligers 15-jarige Mantelmeeuw

brengen elkaar vrolijke bloemengroet

 

Woerden, 19 augustus 2015 (persbericht) – Tientallen vrijwilligers van De Mantelmeeuw (hospice en terminale thuiszorg) brachten elkaar vandaag een vrolijke bloemengroet. De vrijwilligers, die vandaag bij De Mantelmeeuw op koffie met gebak getrakteerd werden, hadden elk een fleurig bloemetje bij zich voor een collega-vrijwilliger. Ze deden dat omdat De Mantelmeeuw precies vandaag vijftien jaar geleden de deuren opende. Het vijftienjarig bestaan van De Mantelmeeuw wordt dit jaar met verschillende evenementen gevierd. Zo staat er nog een open dag op het programma op zaterdag 19 september.

 

Eigen plek

Vijftien jaar geleden, op 19 augustus 2000, gingen de deuren van hospice De Mantelmeeuw aan de Meeuwenlaan open. Al een paar jaar eerder zorgden vrijwilligers van de Stichting met enorme inzet voor betrokken aanvullende hulp aan familie en vrienden van een stervende. Ze deden dat in samenwerking met de beroepsmatige thuiszorg. Met het pand aan de Meeuwenlaan kreeg De Mantelmeeuw een eigen plek midden in het centrum van de leefgemeenschap.

De Mantelmeeuw draait met het hospice en de minstens zo belangrijke zorg bij mensen thuis nagenoeg volledig op vrijwilligers. Bij de Stichting zijn in totaal 120 vrijwilligers betrokken.

 

Open dag op 19 september

Sluitstuk van de jubileumviering van De Mantelmeeuw is een open dag op zaterdag 19 september, met een bruisend programma. Thema van de dag is ‘Van betekenis tot het einde’. Iedereen die De Mantelmeeuw een warm hart toedraagt of gewoon nieuwsgierig is naar wat De Mantelmeeuw doet, is welkom van ’s morgens 11.00 tot ’s middags 16.00 uur. Er is onder meer muziek en film, er worden gedichtjes voorgedragen en de kleintjes kunnen bloemengroetjes maken. Ook kan het hospice zelf bezichtigd worden.

taart foto 19 augustus 2015 bloemen3 bloemen bloemen 2

 

Tientallen vrijwilligers brachten elkaar een bloemengroet bij het jubileum van De Mantelmeeuw.

 

Webdesign and development by Joniisraeli.com