Hospice en vrijwillige terminale thuiszorg Woerden.

Korenfestival 13 april 2019 Kerkplein Woerden


Muziek verbindt, muziek is emotie en muziek speelt voor veel mensen een grote rol in hun leven. Vrijwilligers van De Mantelmeeuw verbinden zich dagelijks aan anderen, door ondersteuning te geven aan mensen tijdens de laatste weken van hun leven, in de thuissituatie, in het verpleeghuis of in het hospice.


De koren die 13 april optreden, dragen op hun beurt bij aan verbinding. Hun muziek nodigt uit te komen luisteren. Een lijn van verbinding wordt gesponnen tussen degene die zingt en degene die luistert. Kom ook en geniet!

Het festival wordt om 10.30 uur geopend door onze ambassadeur,
burgemeester Victor Molkenboer. De dagpresentatie is in handen van
Mantelmeeuw-coördinatoren Helmy Smit en Caroline de Boer.

Programma


10.30 Opening festival
10.40 Gemengd koor Rhythm &friends
11.30 Vrouwenkoor Koordaat
12.20 Vrouwenkoor Decolores
13.10 Kinder musicalkoor het Klooster
13.30 Gemengd koor Sterk spul
14.30 Gemengd koor Pop Voices
15.30 Mannenkoor Bravour
16.30 Afsluiting (verloting prijzen onder nieuwe donateurs)


Alle koren brengen hun eigen, heel afwisselende repertoire ten gehore,
variërend van wereldmuziek tot zeemansliederen, pop en musicalliedjes
tot gevoelige ballads. Kortom: voor elke muziekliefhebber een oorstrelende
ervaring!

Veel te beleven

Rondom de kooroptredens is op het Kerkplein nog veel meer te beleven. De Mantelmeeuw zorgt met banken en tafels voor een gezellig Mantelmeeuw-terras. Daar wordt de bezoekers van het Korenfestival door medewerkers van Brownies&downieS een gratis kopje koffie of thee geserveerd.

In kramen aan het Kerkplein is onder meer informatie te vinden over het hospice en de thuiszorg van De Mantelmeeuw. Ook presenteren Friends4Owen, ‘Wij met z’n allen’, het Inloophuis Leven met Kanker en andere mooie vrijwilligersorganisaties uit Woerden zich.

Leuke prijzen voor nieuwe donateurs

Vrijwilligers van Mantelmeeuw en leden van JCI Het Groene Hart lopen over het Kerkplein om vrienden te werven voor het hospice. Vrienden zijn donateurs die voor een klein bedrag (€ 20,- per jaar) het hospice willen steunen en bijdragen aan de instandhouding en exploitatie.  Er is een speciale verloting  vanwege het lustrum. De te winnen attenties zijn gesponsord door Annex Cinema, Theater het Klooster, Bij Petrus, AV Flowers en het Kaaspakhuis.

De Mantelmeeuw is voor de financiering van haar werkzaamheden afhankelijk van vrijwilligers, donaties en sponsoring. Bedrijfsleven en instellingen in Woerden hebben er met hun royale steun voor gezorgd dat De Mantelmeeuw dit Korenfestival voor de vijfde keer in haar bestaan kan organiseren.

Koren uit de regio zingen op het Kerkplein in Woerden (foto’s: www.HansPieters.nl)
Webdesign and development by Joniisraeli.com