Hospice en vrijwillige terminale thuiszorg Woerden.

Advies

U HEEFT NOG GEEN VERPLEEGKUNDIGE ZORG NODIG, MAAR WEL BEHOEFTE AAN EEN GESPREK EN/OF ADVIES OVER DE TOEKOMST. OOK WILT U WETEN  WAT U KAN EN MAG VERWACHTEN AAN ZORG EN ONDERSTEUNING.

Wanneer u ziek bent, kan er een moment komen dat de arts aangeeft dat er geen genezing meer mogelijk is. Een bericht dat gepaard kan gaan met veel emoties en bezorgdheid. Misschien heeft u op dat moment nog geen daadwerkelijke zorg aan huis nodig, maar zit u  wel  met veel vragen en gevoelens van angst en onzekerheid. Dat kunnen vragen zijn over welke zorg u mogelijk kunt krijgen wanneer u thuis wilt blijven. Maar ook waar u terecht kan wanneer het te zwaar wordt voor u of uw naasten, of wanneer u met levensvragen zit. Daarnaast kunnen er ook hele praktische vragen zijn over hulpmiddelen, zoals een hoog-laagbed en medicatie.

IMG_3380

Het kan dan prettig zijn regelmatig contact te hebben met één van onze coördinatoren. Zij hebben  antwoorden op deze vragen en weten  welke zorgaanbieder iets voor u kan betekenen. De coördinator kan u adviseren of samen met u op zoek gaan naar de mogelijkheden die het best bij u passen. Onze coördinator kent de zorg en de mogelijkheden waarvan u gebruik kunt maken, als dit nodig is. En zij  begrijpt ook de emoties die gepaard gaan met uw situatie.

Onze coördinator kan voor een oriënterend gesprek bij u langs komen. Afhankelijk van de vragen en uw wensen wordt bijvoorbeeld afgesproken dit eerste gesprek te vervolgen met  regelmatig bezoek. De coördinator wordt daarmee uw casemanager. Zij waakt erover dat u  zoveel mogelijk  zelf de regie kunt houden, waar en hoe u dat wilt. Onze coördinator neemt niet zelf de zorg op zich, maar stemt af met andere zorgaanbieders wanneer deze bij u zorg komen verlenen. Zij houdt in de gaten  welke rol eenieder heeft en draagt zo nodig haar taken over aan bijvoorbeeld de wijkverpleegkundige.

De casemanager is er ter ondersteuning van u, en niet om u de regie uit handen te nemen. Haar rol verdwijnt steeds meer naar de achtergrond, zodra andere zorgaanbieders u de zorg komen geven die u nodig hebt.

Heeft u behoefte aan een gesprek, neem dan via dit telefoonnummer contact op met de coördinator:

06-21244402 / 06-21245931

Webdesign and development by Joniisraeli.com