Hospice en vrijwillige terminale thuiszorg Woerden.

Lions Linschoten Mosselavond voor Mantelmeeuw

Op vrijdag 28 november aanstaande houdt de Lions Linschoten een mosselavond met o.a. een veiling. De opbrengst van de  avond komt ten gunste van Stichting de Mantelmeeuw. Bent u benieuwd en wilt u zelf mee-eten, klik hier voor de poster.

Open ochtend

 

Wist u dat wij elke eerste zaterdag van de maand Open ochtend hebben. Een laagdrempelige manier om kennis te maken met onze organisatie. Omdat u misschien gebruik wilt maken in de toekomst van onze mogelijkheden of omdat u belangstelling heeft voor het vrijwilligerswerk.

Eerstvolgende Open ochtend: Zaterdag 1 november aan de Meeuwenlaan 14 van Stichting De Mantelmeeuw. Van 10 tot 12 uur.

Voor belangstellenden staat koffie klaar in het tuinhuis achter het hospice waar u geïnformeerd wordt over de zorg die wij kunnen bieden thuis en in het hospice. Ook is er vaak de mogelijkheid voor een rondleiding zodat u in de gelegenheid bent de sfeer van het hospice zelf te ervaren.

Collecte 2014

 

Bijna twaalfduizend euro is de opbrengst van de collecte die in week 35 werd gehouden voor hospice De Mantelmeeuw. Tientallen vrijwilligers gingen met hun collectebussen huis-aan-huis op pad in Woerden, Harmelen, Kamerik, Zegveld en Linschoten. Voor de collectant met de hoogste collecte-opbrengst (ruim vierhonderd euro) was er een leuk boeket. “Fijn dat mijn bussen het meeste geld bevatten”, zegt ze, “maar dat is natuurlijk vooral te danken aan al die gulle gevers!”
Stichting De Mantelmeeuw in Woerden geeft ondersteuning aan mensen in de laatste fase van hun leven. Met hulp van getrainde vrijwilligers kunnen terminale patiënten thuis of in het hospice aan de Meeuwenlaan op een waardige en persoonlijke manier afscheid nemen van het leven.
De Mantelmeeuw is voor haar financiering voor een belangrijk deel afhankelijk van giften, donaties en sponsoring. De opbrengst van de collecte wordt gebruikt voor renovatie van de keuken in het hospice aan de Meeuwenlaan.

Nieuwsbrief

 

De nieuwsbrief is uit boordevol interessante informatie.

Klik hier voor het resultaat.

Wij zoeken vrijwilligers voor de nacht.

 

Vrijwilligers, werkzaam bij ons worden ingezet in zowel het hospice als in de thuiszorg. De inzetten thuis vinden meestal op de dag plaats maar er kan ook behoefte zijn aan ondersteuning in de nachten. We weten uit ervaring dat familie die thuis zorgt voor een zieke zeer gebaat kan zijn met extra ondersteuning in de nacht. Familie kan rustig doorslapen in de wetenschap dat er iemand waakt over hun naaste en houdt hierdoor overdag energie over om dan de zorg weer op zich te nemen.

Wij werken nauw samen met de beroepsmatige zorg om af te stemmen welke zorg nodig en gewenst is in de nachten. Niet in alle situaties is namelijk noodzakelijk dat deze zorg geboden wordt door een verpleegkundige. Er zijn echter ook situaties waarbij sprake is van verpleegkundige handelingen ook gedurende de nacht en een verpleegkundige meer op zijn plaats is. Ook is een combinatie mogelijk wanneer we met onze vrijwilligers niet alle nachten kunnen bieden, dan kan de beroepszorg aanvullen waar nodig en wordt de familie ontlast t.a.v. de nachtzorg.

Om deze zorg aan te kunnen bieden zijn wij op zoek naar vrijwilligers die specifiek mogelijkheden hebben en interesse in de nachtzorg. De zorg ‘s nachts kent haar eigen specifieke sfeer en wordt door vrijwilligers als heel bijzonder ervaren. Heeft u belangstelling neem dan contact met ons op. Om vrijwilliger in de nacht te worden gaat hetzelfde op als vrijwilliger op de dag, zie hiervoor onder vrijwilligers.

 

Volg ons op twitter

Stichting De Mantelmeeuw is ook te volgen via twitter @StMantelmeeuw

Webdesign and development by Joniisraeli.com