Hospice en vrijwillige terminale thuiszorg Woerden.

Nieuwsbrief augustus 2017

De augustus nieuwsbrief van Vrienden van de Mantelmeeuw is uitgekomen

Nieuwsbrief augustus 2017

Open ochtend

 

Wist u dat wij elke eerste zaterdag van de maand Open ochtend hebben. Een laagdrempelige manier om kennis te maken met onze organisatie. Omdat u misschien gebruik wilt maken in de toekomst van onze mogelijkheden of omdat u belangstelling heeft voor het vrijwilligerswerk.

Eerstvolgende Open ochtend: Zaterdag 2 september 2017 aan de Meeuwenlaan 14 van Stichting De Mantelmeeuw. Van 10 tot 12 uur.

Voor belangstellenden staat koffie klaar in het tuinhuis achter het hospice waar u geïnformeerd wordt over de zorg die wij kunnen bieden thuis en in het hospice. Ook is er vaak de mogelijkheid voor een rondleiding zodat u in de gelegenheid bent de sfeer van het hospice zelf te ervaren.

Mantelmeeuw zoekt vrijwilligers

 

Wie graag iets waardevols wil betekenen voor mensen in de laatste fase van hun leven is welkom als vrijwilliger bij De Mantelmeeuw (hospice en terminale thuiszorg). Stichting De Mantelmeeuw is op zoek naar vrijwilligers die – na een training – bij mensen thuis of in het hospice aan de Meeuwenlaan in de laatste fase van het leven en hun familie op een goede manier kunnen ondersteunen.

 

Vrijwilligers (m/v) hoeven geen speciale vooropleiding te hebben. Wel wordt van de vrijwilliger verwacht dat hij of zij deelneemt aan een introductiecursus.

 

In het najaar (september / oktober 2017) start er een nieuwe introductiecursus. Daarin worden vrijwilligers wegwijs gemaakt in het zinvolle werk voor De Mantelmeeuw. Op maandag 4 september 2017 om 19.00 uur is er een informatieavond over het zinvolle werk van de vrijwilligers en de introductiecursus in het Tuinhuis van Hospice de Mantelmeeuw, Meeuwenlaan 14B, Woerden.

 

Geïnteresseerden kunnen zich voor de informatie avond aanmelden via info@demantelmeeuw.nl of contact opnemen met een van de coördinatoren: Angela Weerelts,  tel. 06-21244402 of Helmy Smit, tel. 06-21245931 of ze kunnen een mail met het verzoek om meer informatie sturen naar coordinator@demantelmeeuw.nl. U kunt uiteraard geheel vrijblijvend eerst onze maandelijkse open ochtend op de eerste zaterdag van de maand bezoeken.

 

Rabobankfietstocht, fietsen voor de Mantelmeeuw!

 

Op 10 juni 2017 kunt u weer op de pedalen. U kunt 12 km, 30 km of 100 km fietsen door het prachtige Groene hart. Door aan te geven op het inschrijfformulier dat u voor de Mantelmeeuw fietst zorgt u ervoor dat u de pot van de Mantelmeeuw spekt. De opbrengst kan gaan tot een maximum van € 1500.

Wij hopen natuurlijk dat velen van u ons willen steunen en deel willen nemen aan deze fietstocht en gaan genieten van ons mooie landschap!!

Voor meer informatie over de routes, inschrijven en spelregels klik hier voor de site van de Rabobank.

Nieuwsbrief april 2017

De nieuwsbrief Vrienden van de Mantelmeeuw van april 2017 is verschenen.

Nieuwsbrief April 2017

Mantelmeeuw wint Specsavers actie!!

Na een spannende strijd met stichting de Kievit heeft de Mantelmeeuw de actie Stichting Specsavers Steunt gewonnen!! Dit is ons gelukt dankzij vele mensen die soms dagelijks voor ons hebben gestemd. Daarvoor willen we al deze mensen hartelijk bedanken!!

Deze winst betekent dat gedurende heel 2017 de Specsavers in Woerden voor ons gaat sparen. Voor elk verkocht montuur of hoortoestel doneert de winkel een vast bedrag aan Stichting Specsavers Steunt. In 2018 is de definitieve opbrengst bekend. We moeten nog even wachten maar we zijn wel ontzettend blij met deze mooie overwinning.

Kerstgift 2016

 

Op 15 december jl. mochten wij een cheque ontvangen van SPCO Groene Hart voor het bedrag van € 390,-.

Wij danken de medewerkers van de deelnemende scholen voor hun royale gebaar om ons een gift te doen toekomen in plaats van het ontvangen van een kerstgeschenk.

 

Coördinator Angela Weerelts ontvangt de cheque uit handen van de heer H. de Vink, voorzitter van College van Bestuur SPCO Groene Hart

Coördinator Angela Weerelts ontvangt de cheque uit handen van de heer H. de Vink, voorzitter van College van Bestuur SPCO Groene Hart

 

 

Kerstmarkt groot succes!!

Afgelopen vrijdag en zaterdag stond de Mantelmeeuw met een mooie kraam op de winterfair. De zelfgebakken tulbanden waren goed in trek, op zaterdag was halverwege de dag geen tulband meer te krijgen. Ook de kleine cadeautjes en het mooie boekje van Trudy ten Have “Laatste zwaai” zijn goed verkocht. Met een totale opbrengst van € 377 kunnen we tevreden zijn!! Ook de combinatie met een mini-korenfestival was zeer geslaagd. De aanwezige koren Herman Singers op vrijdag en Decolores, Ludiek en Rhythm and friends op zaterdag konden rekenen op grote belangstelling. Er werd soms zachtjes meegezongen op de bekende kerstliederen. Dit voorproefje beloofd wat voor ons grote korenfestival in oktober 2017.

20161210_110152 img-20161209-wa0010 img-20161209-wa0008 20161210_110400

 

Nieuwsbrief december 2016 Vrienden van de Mantelmeeuw

De nieuwsbrief Vrienden van de Mantelmeeuw december 2016 is verschenen.

Nieuwsbrief december 2016

Beursvloer 2016

Mantelmeeuw heeft succes gehaald op de Beursvloer. Mooie deals gesloten.

 

Foto Anno Visser, RPL FM

Foto Anno Visser, RPL FM

Webdesign and development by Joniisraeli.com