Hospice en vrijwillige terminale thuiszorg Woerden.

Vacature Coördinator Hospice

Wij zijn op zoek naar  een coördinator (v/m) voor 20-24 uur per week, de functie gaat in per 1 augustus 2017.

klik hier voor de advertentie

klik hier voor de uitgebreide functieomschrijving.

 

 

Open ochtend

 

Wist u dat wij elke eerste zaterdag van de maand Open ochtend hebben. Een laagdrempelige manier om kennis te maken met onze organisatie. Omdat u misschien gebruik wilt maken in de toekomst van onze mogelijkheden of omdat u belangstelling heeft voor het vrijwilligerswerk.

Eerstvolgende Open ochtend: Zaterdag 4 maart 2017 aan de Meeuwenlaan 14 van Stichting De Mantelmeeuw. Van 10 tot 12 uur.

Voor belangstellenden staat koffie klaar in het tuinhuis achter het hospice waar u geïnformeerd wordt over de zorg die wij kunnen bieden thuis en in het hospice. Ook is er vaak de mogelijkheid voor een rondleiding zodat u in de gelegenheid bent de sfeer van het hospice zelf te ervaren.

Mantelmeeuw wint Specsavers actie!!

Na een spannende strijd met stichting de Kievit heeft de Mantelmeeuw de actie Stichting Specsavers Steunt gewonnen!! Dit is ons gelukt dankzij vele mensen die soms dagelijks voor ons hebben gestemd. Daarvoor willen we al deze mensen hartelijk bedanken!!

Deze winst betekent dat gedurende heel 2017 de Specsavers in Woerden voor ons gaat sparen. Voor elk verkocht montuur of hoortoestel doneert de winkel een vast bedrag aan Stichting Specsavers Steunt. In 2018 is de definitieve opbrengst bekend. We moeten nog even wachten maar we zijn wel ontzettend blij met deze mooie overwinning.

Kerstgift 2016

 

Op 15 december jl. mochten wij een cheque ontvangen van SPCO Groene Hart voor het bedrag van € 390,-.

Wij danken de medewerkers van de deelnemende scholen voor hun royale gebaar om ons een gift te doen toekomen in plaats van het ontvangen van een kerstgeschenk.

 

Coördinator Angela Weerelts ontvangt de cheque uit handen van de heer H. de Vink, voorzitter van College van Bestuur SPCO Groene Hart

Coördinator Angela Weerelts ontvangt de cheque uit handen van de heer H. de Vink, voorzitter van College van Bestuur SPCO Groene Hart

 

 

Kerstmarkt groot succes!!

Afgelopen vrijdag en zaterdag stond de Mantelmeeuw met een mooie kraam op de winterfair. De zelfgebakken tulbanden waren goed in trek, op zaterdag was halverwege de dag geen tulband meer te krijgen. Ook de kleine cadeautjes en het mooie boekje van Trudy ten Have “Laatste zwaai” zijn goed verkocht. Met een totale opbrengst van € 377 kunnen we tevreden zijn!! Ook de combinatie met een mini-korenfestival was zeer geslaagd. De aanwezige koren Herman Singers op vrijdag en Decolores, Ludiek en Rhythm and friends op zaterdag konden rekenen op grote belangstelling. Er werd soms zachtjes meegezongen op de bekende kerstliederen. Dit voorproefje beloofd wat voor ons grote korenfestival in oktober 2017.

20161210_110152 img-20161209-wa0010 img-20161209-wa0008 20161210_110400

 

Nieuwsbrief december 2016 Vrienden van de Mantelmeeuw

De nieuwsbrief Vrienden van de Mantelmeeuw december 2016 is verschenen.

Nieuwsbrief december 2016

Stem op de Mantelmeeuw!

Bij het bedrijf Specsavers steunen ze lokale goede doelen. De Mantelmeeuw is genomineerd als één van de Woerdense doelen waar op gestemd kan worden.  Dit houdt in dat Specsavers Woerden een heel jaar lang gaat  sparen voor het winnende goede doel.

Wij vragen u daarom de volgende link te volgen en dan op Stichting de Mantelmeeuw te stemmen.

http://stichtingspecsaverssteunt.specsavers.nl/woerden/stichting-de-mantelmeeuw_42477/

Stemronde sluit op 12 december
Op 12 december (16.00 uur) sluit de stemperiode. Daarna vindt er nog een laatste berekening plaats en maakt Specsavers bekend welk doel heeft gewonnen.

Beursvloer 2016

Mantelmeeuw heeft succes gehaald op de Beursvloer. Mooie deals gesloten.

 

Foto Anno Visser, RPL FM

Foto Anno Visser, RPL FM

Ruim 15.000 euro voor Mantelmeeuw

 

Ruim 15.000 euro is de opbrengst van de collecte die in week 34 werd gehouden voor hospice- en terminale thuiszorgorganisatie De Mantelmeeuw. Tientallen vrijwilligers gingen met hun collectebussen huis-aan-huis op pad in Woerden, Harmelen, Kamerik, Zegveld en Linschoten.

Voor Jan Ulco Hylkema, de collectant met de hoogste collecte-opbrengst (ruim 350 euro), was er een fleurig boeket. ‘Het valt me ieder jaar weer op hoeveel mensen De Mantelmeeuw kennen. En vooral: wéten hoeveel goed werk de Mantelmeeuw-vrijwilligers in het hospice en in de thuiszorg doen. Ik ben blij dat er daarom altijd zo gul gegeven wordt!’, zegt Hylkema, die voor het derde achtereenvolgende jaar collecteerde.

Stichting De Mantelmeeuw in Woerden geeft ondersteuning aan mensen in de laatste fase van hun leven. Dat kan niet alleen in het hospice aan de Meeuwenlaan maar juist ook – wat terminale patiënten graag willen – thuis. Steeds meer mensen weten dat de goed getrainde Mantelmeeuw-thuiszorgvrijwilligers terminale patiënten en hun mantelzorgers ook thuis kunnen ondersteunen. De Mantelmeeuw besteedt dit jaar veel aandacht aan de bekendheid van deze bijzondere vorm van thuiszorg.

De Mantelmeeuw is voor haar financiering voor een belangrijk deel afhankelijk van giften, donaties en sponsoring.

Wie geïnteresseerd is in wat De Mantelmeeuw doet kan elke eerste zaterdag van de maand een kijkje achter de schermen nemen bij het hospice aan De Meeuwenlaan.

 

Jan Ulco Hylkema (links op de foto) , de collectant met de hoogste busopbrengst, ontvangt uit handen van Thom Bierlaagh van de PR-werkgroep van De Mantelmeeuw een fleurig boeket.

Jan Ulco Hylkema (links op de foto) , de collectant met de hoogste busopbrengst, ontvangt uit handen van Thom Bierlaagh van de PR-werkgroep van De Mantelmeeuw een fleurig boeket.

Collecte Stichting de Mantelmeeuw

In de week van maandag 22 t/m zaterdag 27 augustus wordt er gecollecteerd voor De Mantelmeeuw (hospice en vrijwillige terminale thuiszorg). Tientallen vrijwilligers gaan die week met een collectebus huis-aan-huis op pad in Woerden, Harmelen, Kamerik, Zegveld en Linschoten.

Voor haar financiering is De Mantelmeeuw voor het grootste deel afhankelijk van giften, donaties en sponsoring.

Webdesign and development by Joniisraeli.com