Hospice en vrijwillige terminale thuiszorg Woerden.

2 de bijeenkomst Team Mantelmeeuw naar de Mont Ventoux

 

Op 21 februari a.s. zal de tweede bijeenkomst plaatsvinden met het hele team. Inmiddels hebben zo’n 25 mensen zich aangemeld en er druppelen nog nieuwe aanmeldingen binnen.

De bijeenkomst vangt aan om 19.30 uur (koffie/thee vanaf 19.15 uur) bij de kantine van de WTC aan de waardsedijk 40 te Woerden.

Twijfelt u nog maar bent u wel nieuwsgierig naar meer informatie, kom dan ook gerust langs. Er kunnen nog enkele deelnemers bij!

De avond zal in het teken staan van de voortgang rondom alle organisatie-aspecten, sponsoring en trainingen.

 

 

Open ochtend

 

Wist u dat wij elke eerste zaterdag van de maand Open ochtend hebben. Een laagdrempelige manier om kennis te maken met onze organisatie. Omdat u misschien gebruik wilt maken in de toekomst van onze mogelijkheden of omdat u belangstelling heeft voor het vrijwilligerswerk.

Eerstvolgende Open ochtend: Zaterdag 3 maart 2018 aan de Meeuwenlaan 14 van Stichting De Mantelmeeuw. Van 10 tot 12 uur.

Voor belangstellenden staat koffie klaar in het tuinhuis achter het hospice waar u geïnformeerd wordt over de zorg die wij kunnen bieden thuis en in het hospice. Ook is er vaak de mogelijkheid voor een rondleiding zodat u in de gelegenheid bent de sfeer van het hospice zelf te ervaren.

Nieuwsbrief december 2017

 

De nieuwsbrief Vrienden van de Mantelmeeuw december 2017 is uitgekomen.

Nieuwsbrief december 2017

Mantelmeeuw met kerstkoren op Winter Fair Woerden

De Mantelmeeuwstaat op vrijdag 8 en zaterdag 9 december met een ‘mini-kerstkorenfestival’ op Winter Fair Woerden. Op het ‘Straatvoer’-plein brengen verschillende koren sfeervolle kerstmuziek ten gehore. Vrijwilligers  van De Mantelmeeuw bemannen een kraam, waar ze heerlijke zelfgebakken kersttulbanden en kerstcakes verkopen. Zeven koren en een pianist krijgen er een podium om hun luisteraars in kerststemming te brengen met vrolijke en stemmige kerstliedjes.

 

Heel de Mantelmeeuw bakt

“Heel De Mantelmeeuw bakt ook dit jaar weer”, zegt Mantelmeeuw-vrijwilliger Margriet Sijm. Net zoals zij kruipen heel veel zorgvrijwilligers van De Mantelmeeuw deze week achter hun fornuis om de lekkerste  kersttulbanden, Moscovische tulbanden en kerstcakes te bakken. Die worden op 8 en 9 december in de kerstkraam aangeboden aan wie het eerst komt – want vorig jaar was het kerstgebak al snel uitverkocht.

 

Acht mini-kerstconcertjes

Koren uit de regio tracteren bezoekers van de Winter Fair Woerden  op vrijdag (16.00-21.00 uur) en zaterdag (10.00-17.00 uur) op een mini-kerstconcertje. Het Moluks kerkkoor GIM, pianist Henk van Gent, de koren Rhythm &Friends, Popvoices, Ludiek, Encore, Chaverim en theaterkoor Marcello verrassen marktbezoekers met kerstmuziek in heel veel verschillende stijlen. Een aantal koren  nam ook deel aan het Korenfestival in oktober dit jaar. De Mantelmeeuw organiseert het Korenfestival traditioneel om de twee jaar.

 

Betekenisvol

Met het mini-kerstkorenfestival tijdens de Winter Fair vraagt De Mantelmeeuw aandacht voor de warmte en zorg waarmee haar vrijwilligers mensen helpen het leven tot het einde toe betekenisvol te beleven. Muziek als verbindende factor.

Stichting De Mantelmeeuw in Woerden ondersteunt mensen in de laatste fase van hun bestaan. Met hulp van getrainde vrijwilligers kunnen terminale patiënten op een waardige en persoonlijke manier afscheid nemen van het leven. Dat kan niet alleen in het hospice aan de Meeuwenlaan maar juist  ook – wat mensen vaak graag willen – thuis. Niet iedereen weet dat thuiszorgvrijwilligers van De Mantelmeeuw mensen in hun laatste levensfase en hun mantelzorgers ook thuis kunnen ondersteunen.

 

 

Team Mantelmeeuw de Mont Ventoux op!

 

Op 30 en 31 augustus 2018 hopen we met een mooi team van wandelaars en fietsers de Mont Ventoux te bedwingen tijdens een georganiseerde beklimming. Stichting Mont Ventoux, Groot verzet tegen kanker organiseert deze beklimming en alle deelnemers brengen sponsorgeld mee wat voor 60 % gaat naar een specifiek uitgekozen doel van KWF en 40 % naar een lokaal doel. Dit betekent dat wanneer wij een eigen team laten meedoen, 40 % van het door het team binnengehaalde geld rechtstreeks naar de Mantelmeeuw gaat.

Nieuwsgierig geworden maar graag meer informatie willen hebben? Onze eerste informatieavond is inmiddels geweest op 8 november jl. Zie het verslag van de avond. Wanneer u graag ook het informatie mapje digitaal wilt ontvangen stuur dan een mail naar info@demantelmeeuw.nl

 

Vierde Korenfestival Mantelmeeuw druk bezocht

 

Zeven zangkoren uit het Groene Hart zongen zaterdag 7 oktober op het Woerdense Kerkplein hun mooiste muziek. Ondanks het herfstige weer en de soms stevige buien genoten honderden toehoorders uit Woerden en wijde omgeving er zichtbaar van.

De koren brachten een heel gevarieerd repertoire ten gehore, van wereldmuziek tot stoere zeemansliederen, van pop en musicalliedjes tot gevoelige ballads.  Samen vulden ze het grote podium van dit vierde Korenfestival, dat Stichting  de Mantelmeeuw (hospice en terminale thuiszorg door vrijwilligers in Woerden) organiseerde. Met banken, tafels en parasols-tegen-de-regen was gezorgd voor een gezellig Mantelmeeuw-terras. Daar kregen bezoekers van het Korenfestival van medewerkers van Brownies&downieS een gratis kopje koffie of thee.

Burgemeester Molkenboer van Woerden, die het festival opende, is blij met De Mantelmeeuw in Woerden, en sprak zijn waardering uit voor het hospice, de vrijwilligers en de thuiszorg.

Het bezoekersaantal (ondanks het weer), de reacties op het Kerkplein en de persoonlijke gesprekken onderstreepten de grote betrokkenheid van de Woerdense gemeenschap bij De Mantelmeeuw.

 

Filmpje

Thuiszorg door vrijwilligers is een dienst van De Mantelmeeuw in Woerden die nog maar weinig mensen kennen. Daarom is er een twee minuten durend filmpje van gemaakt. Bezoekers van het festival beleefden zaterdag de première van dit ontroerend filmpje, dat thuiszorgvrijwilligers volgt tijdens hun bijzondere werk.

De Mantelmeeuw is voor de financiering van haar werkzaamheden afhankelijk van vrijwilligers, donaties en sponsoring. Er meldden zich zaterdag weer een enkele tientallen nieuwe donateurs van de Stichting die in het hospice en met terminale thuiszorg mensen in de laatste fase van hun leven ondersteunt.

Bedrijfsleven en instellingen in Woerden hebben er met royale hulp voor gezorgd dat De Mantelmeeuw dit Korenfestival voor de vierde keer in haar bestaan kon organiseren.

 

Gospelkoor Miracles bracht met enthousiast uitgevoerde spirituals sfeer op het Kerkplein (foto: www.HansPieters.nl)

Korenfestival Kerkplein 7 oktober

 

Zeven zangkoren uit het Groene Hart zingen zaterdag 7 oktober op een groot podium op het Kerkplein in Woerden. Samen geven ze kleur en inhoud aan het Korenfestival, dat Stichting de Mantelmeeuw (hospice en thuiszorg in Woerden) de bezoekers van het Kerkplein gratis aanbiedt.  De koren treden, in een mix van muziekstijlen, op van 10.30 tot 17.30 uur.

De Mantelmeeuw organiseert elke twee jaar een Korenfestival onder het motto ‘Voices for hospices’ om aandacht te vragen voor de wereldwijde hospicebeweging en meer specifiek de palliatieve zorg door vrijwilligers bij mensen thuis en in het hospice aan de Meeuwenlaan.

 

Afwisselend repertoire

Het podium is zaterdag 7 oktober voor gemengd Gospelkoor Miracles (Woerden), gemengd koor Encore (Kockengen),  mannenkoor IJsselzangers (Montfoort), vrouwenkoor Ludiek (Linschoten), gemengd Theaterkoor Marcello (Montfoort), mannenkoor Zanglust (Linschoten) en gemengd koor Sterk Spul (Linschoten).

De koren zingen elk hun eigen, heel afwisselende repertoire. Dat varieert van wereldmuziek tot zeemansliederen, van pop en musicalliedjes tot gevoelige ballads. Voor elke muziekliefhebber is op het Kerkplein zaterdag iets moois te beluisteren. Om 17.20 uur is er een gezamenlijke meerstemmige afsluiting van het festival.

 

Veel te beleven

Rondom de kooroptredens is op het Kerkplein nog veel meer te beleven. De Mantelmeeuw zorgt met banken en tafels voor een gezellig Mantelmeeuw-terras. Daar wordt de bezoekers van het Korenfestival door medewerkers van Brownies&downieS een gratis kopje koffie of thee geserveerd.

Burgemeester Victor Molkenboer van Woerden (tevens ambassadeur van De Mantelmeeuw) opent het festival om 10.30 uur. In kramen aan het Kerkplein is onder meer informatie te vinden over het hospice en de thuiszorg, de Stichting Chipata, Vrijwilligershulp voor u!, Friends4Owen en ‘Het Kompas bij Verlies’, een inloopcafé op diezelfde zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur bij El Rey in de Rijnstraat.

 

Thuiszorgfilmpje

Zaterdag 7 oktober is tijdens het Korenfestival ook de première van een ontroerend filmpje over de thuiszorg door Mantelmeeuw-vrijwilligers. Dit twee minuten durende filmpje, waarin thuiszorgvrijwilligers worden gevolgd tijdens hun bijzondere werk, wordt gedurende de dag meermalen vertoond.

Wie wil, kan zich aanmelden als Vriend van de Mantelmeeuw , dat dit jaar graag de 1500e donateur verwelkomt.

De Mantelmeeuw is voor de financiering van haar werkzaamheden afhankelijk van vrijwilligers, donaties en sponsoring. Bedrijfsleven en instellingen in Woerden hebben er met hun royale steun voor gezorgd dat De Mantelmeeuw dit Korenfestival voor de vierde keer in haar bestaan kan organiseren.

U komt toch ook! Voor de flyer met het volledige programma van het Korenfestival klik hier.

 

 

 

 

Koren uit de regio zingen op het Kerkplein in Woerden (foto’s: www.HansPieters.nl)

 

 

 

 

 

Mantelmeeuw zoekt vrijwilligers

 

Wie graag iets waardevols wil betekenen voor mensen in de laatste fase van hun leven is welkom als vrijwilliger bij De Mantelmeeuw (hospice en terminale thuiszorg). Stichting De Mantelmeeuw is op zoek naar vrijwilligers die – na een training – bij mensen thuis of in het hospice aan de Meeuwenlaan in de laatste fase van het leven en hun familie op een goede manier kunnen ondersteunen.

 

Vrijwilligers (m/v) hoeven geen speciale vooropleiding te hebben. Wel wordt van de vrijwilliger verwacht dat hij of zij deelneemt aan een introductiecursus.

 

In het najaar (september / oktober 2017) start er een nieuwe introductiecursus. Daarin worden vrijwilligers wegwijs gemaakt in het zinvolle werk voor De Mantelmeeuw. Op maandag 4 september 2017 om 19.00 uur is er een informatieavond over het zinvolle werk van de vrijwilligers en de introductiecursus in het Tuinhuis van Hospice de Mantelmeeuw, Meeuwenlaan 14B, Woerden.

 

Geïnteresseerden kunnen zich voor de informatie avond aanmelden via info@demantelmeeuw.nl of contact opnemen met een van de coördinatoren: Angela Weerelts,  tel. 06-21244402 of Helmy Smit, tel. 06-21245931 of ze kunnen een mail met het verzoek om meer informatie sturen naar coordinator@demantelmeeuw.nl. U kunt uiteraard geheel vrijblijvend eerst onze maandelijkse open ochtend op de eerste zaterdag van de maand bezoeken.

 

Collecteweek 28 augustus tot en met 2 september

In de week van maandag 28 augustus t/m zaterdag 1 september  wordt er gecollecteerd voor De Mantelmeeuw. Tientallen vrijwilligers gaan die week met een collectebus huis-aan-huis op pad in Woerden, Harmelen, Kamerik, Zegveld en Linschoten.

Stichting De Mantelmeeuw in Woerden ondersteunt mensen in de laatste fase van hun bestaan. Met hulp van getrainde vrijwilligers kunnen mensen die terminaal zijn op een waardige en persoonlijke manier afscheid nemen van het leven. Dat kan niet alleen in het hospice aan de Meeuwenlaan maar juist ook – wat mensen die gaan sterven vaak graag willen – thuis. Niet iedereen weet dat De Mantelmeeuw-thuiszorgvrijwilligers terminale patiënten en hun mantelzorgers ook thuis kunnen ondersteunen. De Mantelmeeuw besteedt ook dit jaar veel aandacht aan de bekendheid van die bijzondere vorm van thuiszorg.

Voor haar financiering is De Mantelmeeuw voor het grootste deel afhankelijk van giften, donaties en sponsoring.

Nieuwsbrief augustus 2017

De augustus nieuwsbrief van Vrienden van de Mantelmeeuw is uitgekomen

Nieuwsbrief augustus 2017

Webdesign and development by Joniisraeli.com