Hospice en vrijwillige terminale thuiszorg Woerden.

Rabobankfietstocht, fietsen voor de Mantelmeeuw!

 

Op 10 juni 2017 kunt u weer op de pedalen. U kunt 12 km, 30 km of 100 km fietsen door het prachtige Groene hart. Door aan te geven op het inschrijfformulier dat u voor de Mantelmeeuw fietst zorgt u ervoor dat u de pot van de Mantelmeeuw spekt. De opbrengst kan gaan tot een maximum van € 1500.

Wij hopen natuurlijk dat velen van u ons willen steunen en deel willen nemen aan deze fietstocht en gaan genieten van ons mooie landschap!!

Voor meer informatie over de routes, inschrijven en spelregels klik hier voor de site van de Rabobank.

Open ochtend

 

Wist u dat wij elke eerste zaterdag van de maand Open ochtend hebben. Een laagdrempelige manier om kennis te maken met onze organisatie. Omdat u misschien gebruik wilt maken in de toekomst van onze mogelijkheden of omdat u belangstelling heeft voor het vrijwilligerswerk.

Eerstvolgende Open ochtend: Zaterdag 1 april 2017 aan de Meeuwenlaan 14 van Stichting De Mantelmeeuw. Van 10 tot 12 uur.

Voor belangstellenden staat koffie klaar in het tuinhuis achter het hospice waar u geïnformeerd wordt over de zorg die wij kunnen bieden thuis en in het hospice. Ook is er vaak de mogelijkheid voor een rondleiding zodat u in de gelegenheid bent de sfeer van het hospice zelf te ervaren.

Mantelmeeuw wint Specsavers actie!!

Na een spannende strijd met stichting de Kievit heeft de Mantelmeeuw de actie Stichting Specsavers Steunt gewonnen!! Dit is ons gelukt dankzij vele mensen die soms dagelijks voor ons hebben gestemd. Daarvoor willen we al deze mensen hartelijk bedanken!!

Deze winst betekent dat gedurende heel 2017 de Specsavers in Woerden voor ons gaat sparen. Voor elk verkocht montuur of hoortoestel doneert de winkel een vast bedrag aan Stichting Specsavers Steunt. In 2018 is de definitieve opbrengst bekend. We moeten nog even wachten maar we zijn wel ontzettend blij met deze mooie overwinning.

Kerstgift 2016

 

Op 15 december jl. mochten wij een cheque ontvangen van SPCO Groene Hart voor het bedrag van € 390,-.

Wij danken de medewerkers van de deelnemende scholen voor hun royale gebaar om ons een gift te doen toekomen in plaats van het ontvangen van een kerstgeschenk.

 

Coördinator Angela Weerelts ontvangt de cheque uit handen van de heer H. de Vink, voorzitter van College van Bestuur SPCO Groene Hart

Coördinator Angela Weerelts ontvangt de cheque uit handen van de heer H. de Vink, voorzitter van College van Bestuur SPCO Groene Hart

 

 

Kerstmarkt groot succes!!

Afgelopen vrijdag en zaterdag stond de Mantelmeeuw met een mooie kraam op de winterfair. De zelfgebakken tulbanden waren goed in trek, op zaterdag was halverwege de dag geen tulband meer te krijgen. Ook de kleine cadeautjes en het mooie boekje van Trudy ten Have “Laatste zwaai” zijn goed verkocht. Met een totale opbrengst van € 377 kunnen we tevreden zijn!! Ook de combinatie met een mini-korenfestival was zeer geslaagd. De aanwezige koren Herman Singers op vrijdag en Decolores, Ludiek en Rhythm and friends op zaterdag konden rekenen op grote belangstelling. Er werd soms zachtjes meegezongen op de bekende kerstliederen. Dit voorproefje beloofd wat voor ons grote korenfestival in oktober 2017.

20161210_110152 img-20161209-wa0010 img-20161209-wa0008 20161210_110400

 

Nieuwsbrief december 2016 Vrienden van de Mantelmeeuw

De nieuwsbrief Vrienden van de Mantelmeeuw december 2016 is verschenen.

Nieuwsbrief december 2016

Beursvloer 2016

Mantelmeeuw heeft succes gehaald op de Beursvloer. Mooie deals gesloten.

 

Foto Anno Visser, RPL FM

Foto Anno Visser, RPL FM

Ruim 15.000 euro voor Mantelmeeuw

 

Ruim 15.000 euro is de opbrengst van de collecte die in week 34 werd gehouden voor hospice- en terminale thuiszorgorganisatie De Mantelmeeuw. Tientallen vrijwilligers gingen met hun collectebussen huis-aan-huis op pad in Woerden, Harmelen, Kamerik, Zegveld en Linschoten.

Voor Jan Ulco Hylkema, de collectant met de hoogste collecte-opbrengst (ruim 350 euro), was er een fleurig boeket. ‘Het valt me ieder jaar weer op hoeveel mensen De Mantelmeeuw kennen. En vooral: wéten hoeveel goed werk de Mantelmeeuw-vrijwilligers in het hospice en in de thuiszorg doen. Ik ben blij dat er daarom altijd zo gul gegeven wordt!’, zegt Hylkema, die voor het derde achtereenvolgende jaar collecteerde.

Stichting De Mantelmeeuw in Woerden geeft ondersteuning aan mensen in de laatste fase van hun leven. Dat kan niet alleen in het hospice aan de Meeuwenlaan maar juist ook – wat terminale patiënten graag willen – thuis. Steeds meer mensen weten dat de goed getrainde Mantelmeeuw-thuiszorgvrijwilligers terminale patiënten en hun mantelzorgers ook thuis kunnen ondersteunen. De Mantelmeeuw besteedt dit jaar veel aandacht aan de bekendheid van deze bijzondere vorm van thuiszorg.

De Mantelmeeuw is voor haar financiering voor een belangrijk deel afhankelijk van giften, donaties en sponsoring.

Wie geïnteresseerd is in wat De Mantelmeeuw doet kan elke eerste zaterdag van de maand een kijkje achter de schermen nemen bij het hospice aan De Meeuwenlaan.

 

Jan Ulco Hylkema (links op de foto) , de collectant met de hoogste busopbrengst, ontvangt uit handen van Thom Bierlaagh van de PR-werkgroep van De Mantelmeeuw een fleurig boeket.

Jan Ulco Hylkema (links op de foto) , de collectant met de hoogste busopbrengst, ontvangt uit handen van Thom Bierlaagh van de PR-werkgroep van De Mantelmeeuw een fleurig boeket.

Nieuwe (thuis)zorgvrijwilligers Mantelmeeuw

Maandag 4 april ging bij hospice De Mantelmeeuw de vlag even uit. Niet alleen bestond de thuiszorgvrijwilligersdienst van het hospice exact twintig jaar, maar ook kon diezelfde dag een groep nieuwe vrijwilligers worden gecertificeerd. Acht vrijwilligers rondden op 4 april hun basistraining van 10 dagdelen met een certificaat af. Vanaf nu kunnen ze in de (thuis)zorgpraktijk worden ingezet. Dat betekent dat ze vrijwilligersdiensten gaan draaien in het hospice aan de Meeuwenlaan. Daarnaast verlenen ze  – minstens zo belangrijk maar minder bekend – zorg thuis bij terminale patiënten die de laatste fase van hun leven in hun eigen huis willen blijven. Het beroep op deze (gratis) dienst van De Mantelmeeuw neemt de laatste tijd toe.

 

6 vrijwilligers van de nieuwe groep

6 vrijwilligers van de nieuwe groep

Mantelmeeuw zoekt vrijwilligers

 

Wie graag iets waardevols wil betekenen voor mensen in de laatste fase van hun leven is welkom als vrijwilliger bij De Mantelmeeuw (hospice en terminale thuiszorg). Stichting De Mantelmeeuw is op zoek naar vrijwilligers die – na een training – bij mensen thuis of in het hospice aan de Meeuwenlaan in de laatste fase van het leven en hun familie op een goede manier kunnen ondersteunen.

Vrijwilligers (m/v) hoeven geen speciale vooropleiding te hebben. Wel wordt van de vrijwilliger verwacht dat hij of zij deelneemt aan een introductiecursus.

Op 8 februari start er een nieuwe introductiecursus. Daarin worden vrijwilligers wegwijs gemaakt in het zinvolle werk voor De Mantelmeeuw, een instelling die voor haar zorg aan mensen in de laatste fase afhankelijk zijn van vrijwilligers en donaties.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met een van de coördinatoren: Angela Weerelts,  tel. 06-21244402 of Helmy Smit, tel. 06-21245931 of ze kunnen een mail met het verzoek om meer informatie sturen naar coordinator@demantelmeeuw.nl.

 

Webdesign and development by Joniisraeli.com