Hospice en vrijwillige terminale thuiszorg Woerden.

Open ochtend

 

Wist u dat wij elke eerste zaterdag van de maand Open ochtend hebben. Een laagdrempelige manier om kennis te maken met onze organisatie. Omdat u misschien gebruik wilt maken in de toekomst van onze mogelijkheden of omdat u belangstelling heeft voor het vrijwilligerswerk.

Eerstvolgende Open ochtend: Zaterdag 4 augustus 2018 aan de Meeuwenlaan 14 van Stichting De Mantelmeeuw. Van 10 tot 12 uur.

Voor belangstellenden staat koffie klaar in het tuinhuis achter het hospice waar u geïnformeerd wordt over de zorg die wij kunnen bieden thuis en in het hospice. Ook is er vaak de mogelijkheid voor een rondleiding zodat u in de gelegenheid bent de sfeer van het hospice zelf te ervaren.

Privacy reglement

In het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming hebben wij ons privacyreglement gepubliceerd op deze website. U vindt het onder het kopje ‘Organisatie’

Rabobank fietstocht 9 juni 2018


Fiets mee en spek de kas van onze stichting !

 

Op zaterdag 9 juni vindt de vijfde Rabo Fietstocht plaats. Met dit initiatief kunnen we onze kas flink spekken.

 

Een sportieve manier van sponsoren!

Verenigingen, stichtingen en scholen kunnen wederom hun kas spekken door mee te doen aan de Rabo Fietstocht.
Vast bedrag voor elke deelnemer

Onze stichting heeft zich aangemeld als deelnemer aan de fietstocht. Bij elk startpunt van Rabobank Rijn en Veenstromen kan iedereen zich individueel melden. Bij de inschrijving van de fietstocht vermeldt elke deelnemer de lokale vereniging, stichting of school waar hij of zij voor fietst. Onze stichting heeft deelnemersnummer 161. Aan het eind van de rit levert iedereen zijn stempelkaart, met de benodigde stempels in. Rabobank Rijn en Veenstromen stort vervolgens een vast bedrag per deelnemer (12 km = € 7,50, 30 km = € 15,- en 100 km = € 35,-) op de bankrekening van onze stichting. Dit bedrag zet natuurlijk niet zo veel zoden aan de dijk, maar hoe meer mensen er mee doen, hoe meer geld we verdienen. Dit kan oplopen tot maximaal € 1.500,- Het is dus belangrijk zo veel mogelijk mensen te mobiliseren. Dat mogen ook familieleden, buren, etc zijn!

 

Routes door het Groene Hart

Voor de Rabo Fietstocht zijn meerdere mooie fietsroutes uitgezet door het Groene Hart. De routes lopen door de regio van Rabobank Rijn en Veenstromen. We mogen zelf kiezen welke route we fietsen. Met een lengte van ongeveer 30 kilometer zijn de routes goed te doen, ook als u geen geoefend fietser bent. Wilt u 60 kilometer fietsen? Dit kan door twee routes van 30 kilometer te fietsen. U ontvangt dan ook twee keer dit bedrag. Dit jaar is er weer een speciale gezinsroute van 12 kilometer. U kunt starten tussen 9.00 en 14.00 uur bij een van de vijf startpunten. Dat zijn: Rabobankkantoor in Woerden, Rabobankkantoor in Bodegraven, Rabobankkantoor in Mijdrecht, Gasterij Milandhof in Zegveld en vanaf het Kerkplein in Kockengen. Het is mogelijk om overal op de uitgepijlde routes te starten. Op de route komen we een aantal stempelposten tegen, maar ook leuke plekjes om te bezoeken of wat lekkers te eten.

 

Fiets ook mee!

Heeft u er al zin in? Fiets dan gezellig mee! En mobiliseer meteen uw gezin, vrienden, buren, opa’s en oma’s. Iedereen is welkom. Gezellig een dagje fietsen en tegelijk geld verdienen voor onze stichting : dat is de Rabo Fietstocht. U doet toch ook mee?

 

Mantelmeeuw-wandelaars en -fietsers in training voor Mont Ventoux

In augustus beklimt een team van De Mantelmeeuw (hospice en terminale thuiszorg) de Franse Mont Ventoux. Ze doen dat als onderdeel van de succesvolle sponsoractie die de Stichting Mont Ventoux/Groot verzet tegen kanker al enkele jaren organiseert. Ruim dertig fietsers en wandelaars hebben zich intussen ingeschreven voor deelname. De opbrengst van hun sportieve inspanningen komt voor een deel ten goede aan De Mantelmeeuw in Woerden.

 

Hard aan het trainen

Fietsers en wandelaars maken intussen al aardig wat kilometers tijdens hun trainingen. De wandelaars startten dit voorjaar, met heerlijk weer, in het ‘heuvellandschap’ van wijkpark Molenvliet. Na wat grondoefeningen en een rustige wandelstart werd het tempo versneld en ging het ‘berg op berg af’.  Wandeltrainer Annemiek Pie zorgt dat de wandelaars straks in optimale conditie naar Frankrijk afreizen.

U kunt het team steunen via: Team Mantelmeeuw.

 

In een heerlijk voorjaarszonnetje startten de wandeltrainingen (foto Margriet Sijm)

 

 

Op stap met Meiden van Breuren voor De Mantelmeeuw

 

 

In vrolijke groepjes trokken zondagmiddag 15 april ruim 130 mensen door de Woerdense binnenstad. Ze namen deel aan een culturele, culinaire en muzikale rondreis, georganiseerd door de Meiden van Breuren. Die bezorgden de (betalende) deelnemers onder het motto ‘Open deuren met de Meiden van Breuren’ een hele bijzondere middag. Op een aantal plekken stonden de deuren gastvrij open en kon genoten worden van muziek, theater, een hapje en een drankje. De opbrengst van dit niet-alledaagse evenement gaat naar vrijwilligersorganisatie De Mantelmeeuw in Woerden.

 

Leuke plekken

De middag startte in het Klooster, waarna in vier groepen onder meer het Kaaspakhuis, het Stadsmuseum, restaurant Bistronoom en bakker Van Maanen werden aangedaan.  Op al die leuke plekken stonden hapjes en een glas wijn (soms met kleine wijncursus) klaar, gesponsord door de locaties en door De Truffel, Ivar van den Berg, kookwinkel Ook en Druyf.nl. Op alle locaties kon ook genoten worden van cabaret of muziek, van gitaarklanken tot barok en flamengo op harp. Wie geen zin had om te lopen kon zich (tegen betaling) laten vervoeren door een van de Woerdense TukTuks. De middag werd afgesloten met een bijeenkomst voor alle groepen samen in het Rie Theater, waar een royaal dessertbuffet wachtte.

 

4.800 euro voor Mantelmeeuw

De Meiden van Breuren is een groep vrouwen die zich – naast een drukke baan en een gezin – inzet voor lokale organisaties met een maatschappelijk belang. De opbrengst van hun ‘Open deuren’ was na aftrek van de kosten 4.500 euro; de TukTuks leverden bijna 300 euro op. Het totaalbedrag van bijna 4.800 euro is bestemd voor De Mantelmeeuw (hospice en terminale thuiszorg) in Woerden.

Stichting De Mantelmeeuw in Woerden ondersteunt mensen in de laatste fase van hun bestaan, niet alleen in het hospice maar ook bij mensen thuis. De Mantelmeeuw is voor haar financiering voor een belangrijk deel afhankelijk van giften, donaties en sponsoring.

Met de opbrengst van ‘Open deuren met de Meiden van Breuren’ vernieuwt De Mantelmeeuw de eetkamerstoelen en de verlichting in de woonkamer voor bewoners en hun familie in het hospice aan de Meeuwenlaan.

 

 

In vrolijke groepjes trokken de bezoekers door Woerden en genoten van een goed glas en een hapje (foto PR)

Nieuwsbrief maart 2018

 

De nieuwsbrief Vrienden van de Mantelmeeuw maart 2018 is uitgekomen.

Nieuwsbrief maart 2018

Mantelmeeuw met kerstkoren op Winter Fair Woerden

De Mantelmeeuwstaat op vrijdag 8 en zaterdag 9 december met een ‘mini-kerstkorenfestival’ op Winter Fair Woerden. Op het ‘Straatvoer’-plein brengen verschillende koren sfeervolle kerstmuziek ten gehore. Vrijwilligers  van De Mantelmeeuw bemannen een kraam, waar ze heerlijke zelfgebakken kersttulbanden en kerstcakes verkopen. Zeven koren en een pianist krijgen er een podium om hun luisteraars in kerststemming te brengen met vrolijke en stemmige kerstliedjes.

 

Heel de Mantelmeeuw bakt

“Heel De Mantelmeeuw bakt ook dit jaar weer”, zegt Mantelmeeuw-vrijwilliger Margriet Sijm. Net zoals zij kruipen heel veel zorgvrijwilligers van De Mantelmeeuw deze week achter hun fornuis om de lekkerste  kersttulbanden, Moscovische tulbanden en kerstcakes te bakken. Die worden op 8 en 9 december in de kerstkraam aangeboden aan wie het eerst komt – want vorig jaar was het kerstgebak al snel uitverkocht.

 

Acht mini-kerstconcertjes

Koren uit de regio tracteren bezoekers van de Winter Fair Woerden  op vrijdag (16.00-21.00 uur) en zaterdag (10.00-17.00 uur) op een mini-kerstconcertje. Het Moluks kerkkoor GIM, pianist Henk van Gent, de koren Rhythm &Friends, Popvoices, Ludiek, Encore, Chaverim en theaterkoor Marcello verrassen marktbezoekers met kerstmuziek in heel veel verschillende stijlen. Een aantal koren  nam ook deel aan het Korenfestival in oktober dit jaar. De Mantelmeeuw organiseert het Korenfestival traditioneel om de twee jaar.

 

Betekenisvol

Met het mini-kerstkorenfestival tijdens de Winter Fair vraagt De Mantelmeeuw aandacht voor de warmte en zorg waarmee haar vrijwilligers mensen helpen het leven tot het einde toe betekenisvol te beleven. Muziek als verbindende factor.

Stichting De Mantelmeeuw in Woerden ondersteunt mensen in de laatste fase van hun bestaan. Met hulp van getrainde vrijwilligers kunnen terminale patiënten op een waardige en persoonlijke manier afscheid nemen van het leven. Dat kan niet alleen in het hospice aan de Meeuwenlaan maar juist  ook – wat mensen vaak graag willen – thuis. Niet iedereen weet dat thuiszorgvrijwilligers van De Mantelmeeuw mensen in hun laatste levensfase en hun mantelzorgers ook thuis kunnen ondersteunen.

 

 

Team Mantelmeeuw de Mont Ventoux op!

 

Op 30 en 31 augustus 2018 hopen we met een mooi team van wandelaars en fietsers de Mont Ventoux te bedwingen tijdens een georganiseerde beklimming. Stichting Mont Ventoux, Groot verzet tegen kanker organiseert deze beklimming en alle deelnemers brengen sponsorgeld mee wat voor 60 % gaat naar een specifiek uitgekozen doel van KWF en 40 % naar een lokaal doel. Dit betekent dat wanneer wij een eigen team laten meedoen, 40 % van het door het team binnengehaalde geld rechtstreeks naar de Mantelmeeuw gaat.

Nieuwsgierig geworden maar graag meer informatie willen hebben? Onze eerste informatieavond is inmiddels geweest op 8 november jl. Zie het verslag van de avond. Wanneer u graag ook het informatie mapje digitaal wilt ontvangen stuur dan een mail naar info@demantelmeeuw.nl

 

Vierde Korenfestival Mantelmeeuw druk bezocht

 

Zeven zangkoren uit het Groene Hart zongen zaterdag 7 oktober op het Woerdense Kerkplein hun mooiste muziek. Ondanks het herfstige weer en de soms stevige buien genoten honderden toehoorders uit Woerden en wijde omgeving er zichtbaar van.

De koren brachten een heel gevarieerd repertoire ten gehore, van wereldmuziek tot stoere zeemansliederen, van pop en musicalliedjes tot gevoelige ballads.  Samen vulden ze het grote podium van dit vierde Korenfestival, dat Stichting  de Mantelmeeuw (hospice en terminale thuiszorg door vrijwilligers in Woerden) organiseerde. Met banken, tafels en parasols-tegen-de-regen was gezorgd voor een gezellig Mantelmeeuw-terras. Daar kregen bezoekers van het Korenfestival van medewerkers van Brownies&downieS een gratis kopje koffie of thee.

Burgemeester Molkenboer van Woerden, die het festival opende, is blij met De Mantelmeeuw in Woerden, en sprak zijn waardering uit voor het hospice, de vrijwilligers en de thuiszorg.

Het bezoekersaantal (ondanks het weer), de reacties op het Kerkplein en de persoonlijke gesprekken onderstreepten de grote betrokkenheid van de Woerdense gemeenschap bij De Mantelmeeuw.

 

Filmpje

Thuiszorg door vrijwilligers is een dienst van De Mantelmeeuw in Woerden die nog maar weinig mensen kennen. Daarom is er een twee minuten durend filmpje van gemaakt. Bezoekers van het festival beleefden zaterdag de première van dit ontroerend filmpje, dat thuiszorgvrijwilligers volgt tijdens hun bijzondere werk.

De Mantelmeeuw is voor de financiering van haar werkzaamheden afhankelijk van vrijwilligers, donaties en sponsoring. Er meldden zich zaterdag weer een enkele tientallen nieuwe donateurs van de Stichting die in het hospice en met terminale thuiszorg mensen in de laatste fase van hun leven ondersteunt.

Bedrijfsleven en instellingen in Woerden hebben er met royale hulp voor gezorgd dat De Mantelmeeuw dit Korenfestival voor de vierde keer in haar bestaan kon organiseren.

 

Gospelkoor Miracles bracht met enthousiast uitgevoerde spirituals sfeer op het Kerkplein (foto: www.HansPieters.nl)

Korenfestival Kerkplein 7 oktober

 

Zeven zangkoren uit het Groene Hart zingen zaterdag 7 oktober op een groot podium op het Kerkplein in Woerden. Samen geven ze kleur en inhoud aan het Korenfestival, dat Stichting de Mantelmeeuw (hospice en thuiszorg in Woerden) de bezoekers van het Kerkplein gratis aanbiedt.  De koren treden, in een mix van muziekstijlen, op van 10.30 tot 17.30 uur.

De Mantelmeeuw organiseert elke twee jaar een Korenfestival onder het motto ‘Voices for hospices’ om aandacht te vragen voor de wereldwijde hospicebeweging en meer specifiek de palliatieve zorg door vrijwilligers bij mensen thuis en in het hospice aan de Meeuwenlaan.

 

Afwisselend repertoire

Het podium is zaterdag 7 oktober voor gemengd Gospelkoor Miracles (Woerden), gemengd koor Encore (Kockengen),  mannenkoor IJsselzangers (Montfoort), vrouwenkoor Ludiek (Linschoten), gemengd Theaterkoor Marcello (Montfoort), mannenkoor Zanglust (Linschoten) en gemengd koor Sterk Spul (Linschoten).

De koren zingen elk hun eigen, heel afwisselende repertoire. Dat varieert van wereldmuziek tot zeemansliederen, van pop en musicalliedjes tot gevoelige ballads. Voor elke muziekliefhebber is op het Kerkplein zaterdag iets moois te beluisteren. Om 17.20 uur is er een gezamenlijke meerstemmige afsluiting van het festival.

 

Veel te beleven

Rondom de kooroptredens is op het Kerkplein nog veel meer te beleven. De Mantelmeeuw zorgt met banken en tafels voor een gezellig Mantelmeeuw-terras. Daar wordt de bezoekers van het Korenfestival door medewerkers van Brownies&downieS een gratis kopje koffie of thee geserveerd.

Burgemeester Victor Molkenboer van Woerden (tevens ambassadeur van De Mantelmeeuw) opent het festival om 10.30 uur. In kramen aan het Kerkplein is onder meer informatie te vinden over het hospice en de thuiszorg, de Stichting Chipata, Vrijwilligershulp voor u!, Friends4Owen en ‘Het Kompas bij Verlies’, een inloopcafé op diezelfde zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur bij El Rey in de Rijnstraat.

 

Thuiszorgfilmpje

Zaterdag 7 oktober is tijdens het Korenfestival ook de première van een ontroerend filmpje over de thuiszorg door Mantelmeeuw-vrijwilligers. Dit twee minuten durende filmpje, waarin thuiszorgvrijwilligers worden gevolgd tijdens hun bijzondere werk, wordt gedurende de dag meermalen vertoond.

Wie wil, kan zich aanmelden als Vriend van de Mantelmeeuw , dat dit jaar graag de 1500e donateur verwelkomt.

De Mantelmeeuw is voor de financiering van haar werkzaamheden afhankelijk van vrijwilligers, donaties en sponsoring. Bedrijfsleven en instellingen in Woerden hebben er met hun royale steun voor gezorgd dat De Mantelmeeuw dit Korenfestival voor de vierde keer in haar bestaan kan organiseren.

U komt toch ook! Voor de flyer met het volledige programma van het Korenfestival klik hier.

 

 

 

 

Koren uit de regio zingen op het Kerkplein in Woerden (foto’s: www.HansPieters.nl)

 

 

 

 

 

Webdesign and development by Joniisraeli.com