Hospice en vrijwillige terminale thuiszorg Woerden.

Zorgvrijwilliger

Warmte, aandacht, een luisterend oor, een troostende schouder of er alleen maar zijn voor de ander, die je zo hard nodig kan hebben. Krijgt u bij deze woorden het gevoel dat u ook iets kunt betekenen voor mensen in de laatste fase van hun leven en hun naasten?

Als zorgvrijwilliger word je ingezet bij mensen thuis en in het hospice. De taken die je hebt, laten zich het best omschrijven als taken die bij een mantelzorger thuis horen. Die taken neem jij over wanneer de zorgvrager dat wenst. Het gaat dus niet om verpleegkundige taken. Voor meer inhoudelijke informatie, zie onder Vrijwilligers bij u thuis kosteloos  en onder De zorg in het hospice.

Meer informatie is ook te vinden onder de taak en profielomschrijving van vrijwilligers.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA   eef met margriet2   KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA   nel met rapportmap   dick geeft post aan mevr v

Of laat u door mensen van onze organisatie informeren over de inhoud van ons vrijwilligerswerk tijdens een open ochtend of een gesprek op afspraak. Eenmaal per jaar houden we  een  informatieavond. Data zijn te vinden op onze website.

Als u daarna het gevoel hebt in het plaatje te passen, meld u dan aan. U krijgt informatie over de selectieprocedure, waarna we een gesprek met u zullen plannen. U volgt in elk geval een basis-/introductiecursus van negen dagdelen voordat u als Mantelmeeuw-vrijwilliger in de zorg aan de slag gaat. Deze introductiecursus geven we één keer per jaar. Na de introductiecursus kunt u , als u dat wilt, deelnemen aan vervolgcursussen. Vrijwilligers kunnen t/m het 69ste levensjaar deelnemen aan de cursus. Echter, mocht u ouder zijn en toch vinden dat u nog iets voor ons kan betekenen gaan we graag in overleg met u over de mogelijkheden.

Wij vinden goede begeleiding, ondersteuning en scholing van onze vrijwilligers van groot belang. Zo kunnen onze vrijwilligers op hun beurt goed toegerust van betekenis zijn voor de mensen voor wie we zorgen, op een wijze die past bij onze visie. Vrijwilligers worden gedurende het hele jaar gecoacht door het coördinatieteam, nemen deel aan zorgevaluaties en thema-bijeenkomsten, en indien gewenst aan intervisie.

Neem contact met ons op als u belangstelling heeft!

Webdesign and development by Joniisraeli.com