Hospice en vrijwillige terminale thuiszorg Woerden.

Wij zoeken vrijwilligers voor de nacht.

 

Vrijwilligers, werkzaam bij ons worden ingezet in zowel het hospice als in de thuiszorg. De inzetten thuis vinden meestal op de dag plaats maar er kan ook behoefte zijn aan ondersteuning in de nachten. We weten uit ervaring dat familie die thuis zorgt voor een zieke zeer gebaat kan zijn met extra ondersteuning in de nacht. Familie kan rustig doorslapen in de wetenschap dat er iemand waakt over hun naaste en houdt hierdoor overdag energie over om dan de zorg weer op zich te nemen.

Wij werken nauw samen met de beroepsmatige zorg om af te stemmen welke zorg nodig en gewenst is in de nachten. Niet in alle situaties is namelijk noodzakelijk dat deze zorg geboden wordt door een verpleegkundige. Er zijn echter ook situaties waarbij sprake is van verpleegkundige handelingen ook gedurende de nacht en een verpleegkundige meer op zijn plaats is. Ook is een combinatie mogelijk wanneer we met onze vrijwilligers niet alle nachten kunnen bieden, dan kan de beroepszorg aanvullen waar nodig en wordt de familie ontlast t.a.v. de nachtzorg.

Om deze zorg aan te kunnen bieden zijn wij op zoek naar vrijwilligers die specifiek mogelijkheden hebben en interesse in de nachtzorg. De zorg ’s nachts kent haar eigen specifieke sfeer en wordt door vrijwilligers als heel bijzonder ervaren. Heeft u belangstelling neem dan contact met ons op. Om vrijwilliger in de nacht te worden gaat hetzelfde op als vrijwilliger op de dag, zie hiervoor onder vrijwilligers.

 

Webdesign and development by Joniisraeli.com