Hospice en vrijwillige terminale thuiszorg Woerden.

Drie keer 20 jaar Mantelmeeuw in 2020

Het 20-jarig bestaan van De Mantelmeeuw (hospice en terminale thuiszorg) wordt dit jaar drie keer ‘coronabestendig’ gevierd. De vrijwilligers – op wie De Mantelmeeuw draait –  beten woensdag 19 augustus het spits af. Het jaarlijkse Mantelmeeuw-uitje voor vrijwilligers kan dit jaar door de coronamaatregelen helaas niet doorgaan. Daarom werden de vrijwilligers gespreid over de dag in het hospice in plaats van het uitje ontvangen met koffie, taart en een heel bijzonder jubileumcadeautje. Vijf jubilerende vrijwilligers werden extra in het zonnetje gezet. Al vanaf de prille start zetten Lia van Drie, Iefke Neut, Kees Peek, Joke Staal en Tineke Ultee zich met liefde en aandacht in bij De Mantelmeeuw. 

Expositie en symposium

De Mantelmeeuw heeft dit jaar nog twee bijzondere evenementen op het programma staan.  Met ‘Mantelmeeuw – Uit de kunst!’ krijgen de vrijwilligers – die vaak ook op andere terreinen heel actief en creatief zijn – een podium. Op 3 en 4 oktober (niet geheel toevallig in de Week tegen Eenzaamheid) exposeren zij bij de Kunstkring Woerden schilderijen, aquarellen, driedimensionaal werk, sieraden en foto’s.

Zaterdag 14 november organiseert De Mantelmeeuw een symposium over veerkracht en de zin van het leven. In Annex Cinema treden die dag journalist Fokke Obbema en theatermaker Wendy Hoogendijk op. Obbema, auteur van het boek ‘De zin van het leven’, wordt live geïnterviewd. Wendy van Dijk brengt in Annex Cinema haar theaterprogramma Radiostilte.

Vijf vrijwilligers al vanaf het begin bij De Mantelmeeuw
Koffie met taart en een cadeautje voor Mantelmeeuw-vrijwilligers

Webdesign and development by Joniisraeli.com