Hospice en vrijwillige terminale thuiszorg Woerden.

Psychische of geestelijke zorg

De laatste fase van iemands leven wordt vaak gekenmerkt door veel verschillende emoties en gevoelens. Mensen voelen emoties rond het afronden van zaken en het naderende afscheid. Maar ook levensvragen kunnen u en uw naasten bezig houden. U kunt hiervoor goed terecht bij de vrijwilligers.

mevr v en dick op rand bed

Als u merkt dat uw zorgen van u afpraten of het ophalen van herinneringen niet voldoende is, kan het prettig zijn wanneer voor deze en andere sociaal-emotionele aspecten meer specifieke aandacht komt. U kunt dan bijvoorbeeld met een psycholoog of een geestelijke verzorger spreken over hetgeen u bezig houdt.

Daarbij is leidend wat u als zorgvrager wenst en nodig heeft. U mag dus te allen tijde aangeven wanneer u hier behoefte aan hebt.

Deze geestelijke zorg kan geboden worden door hulpverleners met wie u zelf al bekend bent. Als dat niet het geval is en u zou graag eens met iemand spreken over wat u bezig houdt, dan kunnen wij ondersteunen om contact te leggen met een psycholoog. Ook kunnen we in overleg met u uw vraag neerleggen bij het   Centrum voor levensvragen.

Daarnaast willen we u wijzen op het Helen Dowling Instituut, voor psychologische ondersteuning aan mensen met kanker en hun naasten.

Webdesign and development by Joniisraeli.com