Hospice en vrijwillige terminale thuiszorg Woerden.

Respijtzorg

Een zorgvrager die ervoor kiest tot aan het eind van zijn of haar leven thuis te blijven, wordt vaak ondersteund door mantelzorger(s): familieleden, vrienden of buren die de zieke met van alles bijstaan. De mantelzorger verzorgt de patiënt meestal samen met de professionele wijkverpleging. Ook onze thuiszorgvrijwilligers bieden in de zorg thuis de helpende hand, indien gewenst.

mevr v met vriendin   mevr v slapend 3

Ondanks deze ondersteuning kan de zorg thuis veel vragen van de naasten. Het is fysiek en emotioneel vaak zwaar om mantelzorger te zijn. De mantelzorger kan oververmoeid of overbelast raken. Om de mantelzorger een beetje lucht te geven kan voor een afgebakende periode een beroep worden gedaan op respijtzorg. Terwijl de zieke voor een korte periode van één of twee weken als logé wordt opgenomen in het hospice, kan de mantelzorger weer een beetje op adem komen. Daarna gaat de zorgvrager weer terug naar huis.

Op respijtzorg van De Mantelmeeuw kan alleen een beroep gedaan worden door mantelzorgers die een terminale patiënt bijstaan. De zorg die wij in het hospice bieden is terug te vinden onder het hoofdstuk  hospicezorg.

Webdesign and development by Joniisraeli.com