Ga naar de inhoud

Onze zorg bij u thuis

Veel mensen willen in de laatste fase van hun leven graag thuis blijven. In hun veilige en vertrouwde omgeving, met de mensen dicht bij die ze lief hebben. Vrijwilligers van Stichting de Mantelmeeuw maken dit mogelijk. De zorg aan huis wordt kosteloos aangeboden. Hieronder vindt u meer informatie over de ondersteuning die de Mantelmeeuw aan huis kan bieden. Onze thuiszorg bieden wij aan binnen de kernen Woerden, Harmelen, Kamerik en Zegveld.

Stichting de Mantelmeeuw ondersteunt mensen die ongeneeslijk ziek zijn en een beperkte levensverwachting hebben én hun mantelzorgers. Onze vrijwilligers komen bij hen thuis. Ze zijn er voor hen, maken een praatje, helpen bij het huishouden en doen boodschappen. Ze komen een paar uur per week of, als dat nodig is, elke dag. Overdag of juist tijdens de nacht. Onze vrijwilligers doen hetzelfde ‘werk’ als een mantelzorger.

Ons doel? Ervoor zorgen dat mensen kunnen overlijden op de plek waar ze dat zelf het liefste willen en de mantelzorgers daarbij zoveel mogelijk ontlasten.

De Mantelmeeuw biedt ondersteuning aan mensen die ongeneeslijk ziek zijn en een beperkte levensverwachting hebben. Zij krijgen vaak palliatieve zorg: zorg die niet meer gericht is op genezing, maar op kwaliteit van leven en comfort. De Mantelmeeuw is er ook voor hun naasten: juist door hen te ontlasten maken we het mogelijk mensen zo lang mogelijk thuis te laten blijven en daar te overlijden. Als mensen voor het eerst contact opnemen met de Mantelmeeuw, hebben ze vaak een levensverwachting van ongeveer drie maanden tot een half jaar, soms is die korter.

Ook mensen die in een verpleeghuis, een woonzorgcentrum of een andere zorgsetting wonen komen in aanmerking voor ondersteuning vanuit de Mantelmeeuw.

Heeft u behoefte aan ondersteuning maar weet u niet zeker of u daarvoor in aanmerking komt? Neemt u dan vooral contact met ons op. Dan kijken we samen wat we voor u kunnen betekenen.

De zorg aan huis wordt gegeven door vrijwilligers, die daarvoor speciaal door ons zijn opgeleid. Het zijn geen zorgmedewerkers, wel mensen die graag iets doen voor een ander. Zij kunnen alle taken uitvoeren die een mantelzorger ook kan doen.

U kunt bellen met 0348-423784 voor meer informatie en aanmelding.

Als u zich aanmeldt bij de Mantelmeeuw, dan komt de coördinator van de Mantelmeeuw bij u thuis op bezoek. Samen kijken we welke ondersteuning u nodig heeft, hoe vaak en hoe lang. Daarna proberen we een match te maken tussen u en een (of meerdere) vrijwilligers. Daarbij kijken we goed welke vrijwilliger bij u past.

Heeft u een ondersteuningsvraag waar wij niet aan kunnen voldoen? Dan zoeken we samen met u naar mogelijkheden bij andere organisaties waarmee we samenwerken.

Is thuis blijven voor u niet de beste optie? Bij Stichting de Mantelmeeuw kunt u ook terecht voor zorg in het hospice

Ervaringen

“fijn dat mijn kinderen als ze thuis kwamen uit school hun verhalen kwijt konden bij de vrijwilliger wanneer mijn vrouw daar te moe voor was….”
Contactgegevens
Contactgegevens
Steun ons

Een donatie via de bovenstaande QR-code is anoniem. Voor overschrijving per bank zie pagina steun ons.